Hírek

BREXIT - Vámkezelés
2021.01.29 18:18

Tisztelt Partnerünk!

A csomagküldő szolgáltatók tájékoztatóját a BREXIT következményeiről alábbiakban olvashatod:

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy 2021. január 1-jétől az Egyesült Királyság (UK) az Európai Unió szempontjából „harmadik ország” státuszába került. Ez annyit jelent, hogy ettől az időponttól kezdődően az EU és az Egyesült Királyság közötti áruforgalomnak, és így a feladott csomagoknak is vámellenőrzésen kell átesniük. Ennek keretében vámügyintézésre szükség lesz, de az EU-ból származó árukra nem vetnek ki vámot.

Kérjük, tekintsd meg az alábbi linken található tájékoztató anyagunkat, ahol részletesen leírjuk, hogy mit kell tudni és tenni, ha az Egyesült Királyságba szeretnél csomagot küldeni.

https://gls-group.eu/HU/media/downloads/Customer_information_Brexit_Group_2020-12-29_HU.pdf

A vámkezelési folyamattal kapcsolatos fontos tudnivalók az alábbi linken érhetőek el:

https://gls-group.eu/HU/hu/rendszeres-csomagfeladas/hasznos-informacio

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a vámkezelési eljárással kapcsolatban a jövőben ezen országba történő csomagfeladás esetén, a szállítmányozási költségen felül vámkezelési díjat is felszámítunk.

A kis áruértékű, 135 GBP alatti csomagoknál bevezetésre került egy új vámkezelési kategória, melynek díja nettó 4.600 Ft (nettó 13 EUR). A költség címenként értendő, és a szerződésben megállapodott pénznemben kerül kiszámlázásra.

Minden nagyobb értékű küldeménynél a mindenkori export vámkezelési díjat szükséges megfizetni, ennek mértéke jelenleg 9.550 Ft + ÁFA.

További kérdés esetén A GLS csomagküldő szolgálat Ügyfélszolgálatos kollégái készséggel állnak rendelkezésedre az alábbi elérhetőségeken:

Tel: +3629/88-66-70

E-mail: export@gls-hungary.com

Vissza